Cerita kita

Siapa kita:
Fridal ialah sebuah syarikat milik persendirian Mesir yang ditubuhkan pada tahun 1957 dengan ibu pejabatnya terletak di Mesir.

Syarikat itu bermula dengan mengembangkan tumbuhan Aromatik pada tahun 50-an sebagai tindak balas kepada peningkatan permintaan minyak pati, khususnya Geranium oleh semua pembeli luar negara. Sehubungan itu, Fridal menjadi salah satu pengeluar dan pengeksport minyak pati dan konkrit terbesar serta Herba & Rempah.

Akibatnya, Fridal mendapati dirinya terlibat sepenuhnya dalam dunia minyak wangi yang membawa kepada minat yang lebih mendalam dalam menanam tumbuhan bunga untuk konkrit dan mutlak. Ini adalah ketika Fridal meningkatkan aktivitinya dengan menghasilkan minyak wangi, perisa & wangian pada awal 80-an. Sepanjang sepuluh tahun berikutnya Fridal mengembangkan rangkaian produknya di semua bahagiannya. Ia juga menjadi salah satu pengeluar dan pengeksport utama herba & rempah ratus terutamanya ke Amerika Syarikat.

Hari ini Fridal ialah pembekal utama pelbagai produk dan menawarkan perkhidmatan yang cemerlang di seluruh dunia kepada pelanggannya. Ia juga telah memulakan pengembangannya dalam kawasan pasaran runcit di seluruh produk rumah dan penjagaan diri.

Kisah Kejayaan Kami:

1957 : Fridal mula menanam tumbuhan ubatan dan aromatik sebagai tindak balas kepada peningkatan permintaan untuk minyak yang diekstrak daripadanya. Sehubungan itu, Fridal menjadi salah satu pengeluar dan pengeksport minyak aromatik terbesar seperti minyak pati, minyak basil Perancis, minyak melati dan minyak wormwood.

1970 : Aktiviti dan minat syarikat dalam menanam tumbuhan ubatan dan aromatik seperti selasih, pasli, ketumbar, dan dill meningkat. Ini memenuhi keperluan pelanggan.

1980: Fridal memutuskan untuk beralih kepada menghasilkan minyak wangi dan perasa dan aroma untuk melengkapkan aktivitinya dalam menghasilkan minyak, hasil daripada pemilikan kepakaran yang diperlukan.

2014: Fridal memulakan laluan perniagaan baharu dengan menghasilkan produk penjagaan diri dan rumah berkualiti tinggi, dan kini dianggap sebagai salah satu syarikat terkemuka di Timur Tengah dengan reputasi terkenalnya untuk produk "Frida" dan lain-lain.

2024: Fridal berkembang dengan pejabat di seluruh dunia : Middle Easy, Kuala lumpur, Perancis, Kanada dan Amerika Syarikat


Misi kita:

Memenuhi piawaian berkualiti tinggi, bertindak balas kepada keperluan pelanggan, sambil komited terhadap tanggungjawab sosial dan kemampanan.

Visi kami:

Kami tidak sabar-sabar untuk menjadi syarikat terkemuka tempatan dan salah satu daripada 10 teratas di seluruh dunia, yang dikenali sebagai pengeluar dan pengeksport utama perniagaan wangian & pertanian serta produk berkaitan mereka.